یکی از پرکاربرد ترین وسیله در آشپزخانه ظروف برای پخت و پز میباشد نوع و جنس ظروف در قدیم اغلب مسی و رویی و... بوده است ولی با به کار گیری دست آورد ها این نوع ظروف به تفلون و سرامیکی و چدن و... تغییر یافته ، که سهولت کار را چند برابر کرده است. البته بهترین نوع ظروف ،ظروف مسی است که نسبت به سایر از نظر قیمت بالاتر میباشد .
گروه تحقیقاتی سینباد سعی داشته است شما کاربران گرامی را در زمینه ی خرید ظروف پخت و پز راهنمایی کند .
در ادامه میخواهیم شما را به نکاتی که در خرید ظروف باید داشته باشید ،آشنا سازیم تا شما انتخاب بهتری را در انتخاب ظروف پخت و پز داشته باشید.
شما با در نظر گرفتن معایب و مزایا ظروف همینطور با دقت بسیار میتنوانید انتخاب صحیحی را داشته باشید.
بسیاری از خانم ها و آشپزان بین ظروف ، ظروف مسی را انتخاب میکننند ، زیرا مس رسانایی حرارتی خوبی را دارا می باشد و غذا در این نوع ظروف بسیار بهتر جا میافتند و بسیار کار آمد هستند.
در این نوع ظروف غذاها با طعم های اصلی و خوشمزه پخته میشوند ، در این نوع ظروف که رسانای بسیار خوبی هستند ، گرما را نیز در خود نگه میدارند به همین دلیل غذا در آن به خوبی پخته میشود وطعم لذید و واقعی غذاهای ایرانی را در بر میگیرد .
این نوع ظروف گرمای جذب شده رو به طور یکنواخت پخش و تقسیم میکند و همینطور باید گفت که غذا یه سرخ شده در این ظروف ترد و بهتر از سایر غذا ها می باشد.
و همچنین ظروف مسی به دلیل وجود مس از نظر پزشکان توصیه شده است ، چرا که باعث مقابله با کم خونی نیز میشود و همینطور در کل باعث سلامت جسم میشواد.
اینگونه ظروف به زودی وارد اکسید شدن با هوا میشوند و همینطور با مواد غذایی ترش واکنش هایی را نشان میدهند به همین دلیل آن را با لایه ای قلع یا فولاد میپوشانند تا از زنگ زدن و ورود آن با اینگونه واکنش ها جلوگیری کنند .
در قدیم در این ظروف غذا می پختند و همچنین ملاقه یا کفگیر آهنی را درهنگام پخت آن در قابلمه ی مسی قرار میدادند تا غذایه طبخ شده در آن دارای آهن و مس شود.
مدیر گروه تغذیه این مورد را اعلام کرده که مصرف این نوع ظروف بسیار کم است ولی باز هم گزارشاتی مبنی بر بیماری های کبدی که ناشی از انباشته شدن مس در کبد است که باعث بیماری وگاهی اوقات مرگ آن فرد را متذکر شده اند
اگر این نوع ظروف را با لایه ای از قلع یا نیکل و یا یک نوع فولاد زد زنگ بپوشانند از ورود مس به غذاها جلوگیری میکنند
برای از بین بردن لکه روی ظرفتان بهتراز از یک تکه پیاز استفاده کنید یا برای جلوگیری از زنگ زدن از آب پیاز استفاده کنید و همینطور اگر خیلی کثیف بود لیمو را در درون نمک برده ظرف را تمیز کنید
از پختن غذاهای ترش و اسیدی در این نوع ظرف خود داری کنید چون باعث ورود زیاد مس به غذایتان میشود
سعی کنید از ظروفی که لایه ی آهن از بین رفته استفاده نکنید
بعد از شستن آن را فورا خشک کنید و در ماشین ظرف شویی قرار ندهید و برای حفظ درخشندگی از پولیش مس استفاده کنید
برای راهنمای خرید ظروف گرانیتی با ما همراه باشید.